Impressie 1e dirigentensessie

Op zaterdag 2 oktober 2021 vond de eerste Dirigentensessie Noord plaats, in dorphuis De Til in Leek. Het was direct volle bak, met 23 dirigenten uit het noorden van het land.

Er werd geen tijd verspild, Akke Bosma liet de deelnemers kennis met elkaar maken door middel van een aantal leuke, effectieve icebreakers en ritme oefeningen. Judith zorgde voor een fysieke en vocale opwarming. Akke Feenstra leerde de groep een fraaie 5 stemmige canon. Hans gaf een compacte introductie "Vocal Painting", die direct in de praktijk werd gebracht.

De 4 inititatiefnemers studeerden met de groep een arrangement van Akke Feenstra in. Hierdoor kregen de deelnemers en mooi kijkje in 4 verschillende keukens. Dit leverde leuke en zinvolle discussies op. En dat was precies de bedoeling.

Dit alles in een zeer ontspannen sfeer, met taart en soep! De deelnemende dirigenten vonden het erg prettig om nu eens met collega's onder elkaar te zijn, door elkaar geïnspireerd te worden, en van elkaar te leren. Wordt vervolgd!